Kongres dječjeg zdravlja 38. simpozij preventivne i socijalne pedijatrije s međunarodnim sudjelovanjem

06.-08.10.2017Hotel Osijek, Osijek, Hrvatska

Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju HLZ organiziralo je prošle godine Kongres dječjeg zdravlja sa 38.Simpozijem preventivne i socijalne pedijatriju s međunarodnim sudjelovanjem u Osijeku, gradu prijatelju djece, od 6. – 8. listopada s ciljem isticanja važnosti zdravog odrastanja djece, senzibiliziranja javnosti o potrebama djece te dodatno poticanja struke na djelovanje u tom smjeru. Skup tradicionalno organiziramo tijekom Dječjeg tjedna, koji se u svijetu obilježava svakog prvog punog tjedna u listopadu kako bi poticali svekoliku društvene odgovornost za stvaranje boljih uvjeta za zdrav život djeteta i maksimalno moguću zdravstvenu skrb (čl. 24. Konvencije o pravima djece).
Vrijeme za dijete – moto je skupa koji se nametnuo zbog potrebe da u ime djeteta tražimo vrijeme i ljubav za naše malene, ne prihvaćajući trendove- vrijeme je novac, novac pokreće svijet.

Kao glavnu temu 38. Simpozija preventivne i socijalne pedijatrije izabrali smo rani razvoj i rane intervencije u djetinjstvu, ali govorilo se i o prehrani zdravog dojenčeta i malog djeteta, prevenciji u pedijatrijskim ordinacijama, postojećim probirima, ali i mogućnosti uvođenja novih, kao i o nizu drugih tema važnih za dječje zdravlje.

Budući da su demografski trendovi neizmjerno važno pitanje za budućnost našeg društva organiziramo tribinu na koju smo pozvali eminentne stručnjake. Podržavajući važnost čitanja za cjelokupni djetetov razvoj organiziramo Kutak dječje knjige sa naglaskom na slavonske pisce dječje književnosti (Ivana Brlić-Mažuranić, Dobriša Cesarić, Tito Bilopavlović, Grigor Vitez, Branko Mihaljević i mnogi drugi).

web stranica