Korčula uz posjet Pelješcu

7.-9.10.2016.

 

1.dan: DRAŠKOVEC – PELJEŠAC

Polazak autobusa iz Draškovca u ponoć Vožnja autobusom visoke turističke klase do . STON-a, gradića poznatog po svojim zidinama, uzgoju školjaka i tradicijom proizvodnje soli. Razgled i šetnja. Mogućnost kupanja u prekrasnoj uvali Prapratno sa savršenom pješćanom plažom. Nastavak puta Pelješcom uz mogućnost degustacije vina u nekoj od vinarija poznatim po plavcu, postupu i dingaču. Dolazak u OREBIĆ te šetnja gradićom poznatom po pomorskom tradiciji i nizu tzv. Kapetanskih kuća (kuća bogatih moreplovaca) smještaj u hotel. Večera, druženje. Noćenje

 

2. dan: OTOK KORČULA

Doručak. Izlet otokom. Dolazak do VELE LUKE, opjevane i prekrasne sa svojom predivnom uvalom  i pastelnim pročeljima kuća na rivi, pauza za šetnju i kavu. Mogućnost izleta brodićem na PROIZD, otočić sa predivnim bijelim plažama. Kraća vožnja do BLATA, dugo vremena najvećeg i najznačajnijeg mjesta na otoku kojeg su opustošile česte migracije u Južnu ameriku i Australiju. Posjet i pobožnost u kući bl.MARIJE PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ gdje se nalazi i njezin grob.. Povratak u grad Korčulu preko SMOKVICE, mjesta poznatog po uzgoju vina i maslina.Večera. Mogućnost večernje šetnje. Noćenje.

 

3.dan GRAD KORČULA

Doručak. Posjet gradu  KORČULI, biseru Jadrana. Razgled i šetnja starim gradom, uz posjet katedrali sv.Marka.. SVETA MISA  te druženje sa domaćinima uz prigodan program. Po dogovoru s grupom polazak prema domovima s dolaskom u ranim jutarnjim satima idućeg dana.

 

U cijenu uključeno: prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu, 2 polupansiona u hotelu 3/4 * na Korčuli, karte za trajekt za bus i putnike ,stručno i duhovno vodstvo, jamčevno osiguranje, organizacija potovanja, PDV ..

U cijenu nije uključeno: troškovi osobne potrošnje,voznja brodicem do Proizda,degustacije vina i maslina

* ovaj program podrazumijeva opće uvjete putovanja Filida putničke agencije d.o.o.