Dvorci Loire, Burgundija i Švicarska

  21-28.9.2016.

                                                  

 

1.dan: ZAGREB – VENECIJA –PARIS ORLY

Sastanak putnika u Zagrebu. Polazak autobusa u 7.30 sati te transfer do zračne luke Marco Polo u Veneciji. Polet aviona kompanije EASYJET na direktnom letu VENECIJA u 15.05 sati – PARIS (ORLY) u 16.35 sati. Po slijetanju ukrcaj u autobus, transfer do hotela na području ORLEANS-a. Smještaj u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

2. dan  AMBOISE- TOURS- -CHENONCEAU

Doručak. Vožnja dolinom Loire, koju zovu i Vallée des Rois – Dolina kraljeva, do dvorca Amboise. Kao kraljevski gost, u susjednom dvorcu Clos Luce je 1515. g. živio i radio Leonardo da Vinci, te je u njemu proveo posljednje 3 godine života. Tu su izložene makete prvih helikoptera, padobrana, tenkova, u to vrijeme “čudnovatih izuma” genijalnog da Vincija. Sahranjen je u kapeli sv. Huberta kod ulaza u dvorac. Odlazak na razgled grada TOURS-a: vijećnica, katedrala Sv. Gatiena i bazilika Sv. Martina (ove godine slavimo jubilej 1700 godina od rođenja popularnog sveca). Posjetiti ćemo i vrtove dvorca Villandry koji su među najpoznatijim dvorskim vrtovima svijeta. Vidjeti ćemo renesansne i vodene vrtove, kao i cvjetne geometrijske ornamente, te velike povrtnjake.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan CHENNONCEAU-BLOIS-CHAMBORD

Doručak. Nastavljamo do dvorca Chenonceau na rijeci Cher – najpoetičnijem dvorcu Loire. Zovu ga i „damskim dvorcem“, jer je građen i uređivan po zamislima brojnih dvorskih dama i kraljica, te je nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Nastavak vožnje busom prema Bloisu. Razgled renesansnog dvorca Françoisa I sa prekrasnim balkonima i stepeništem ukrašenim njegovim osobnim znakom – salamandrom. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do renesansnog Chamborda, koji je François I sagradio kao svoju stalnu lovačku bazu. Spektakularno dvostruko stepenište pripisuje se Leonardu da Vinciju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

4.dan  LJEPOTE BURGUNDIJE

Raniji doručak. Vožnja autobusom do Burgundije, bisera Francuske. Prva pauza je u slikovitom VEZELAY-u ili CHATENEAUF, gradićima koji su proglašeni jednim od najljepših u Francuskoj. Nastavak do grada Dijon, razgled: katedrala St. Benigne, palača velikih kneževa. Slobodno vrijeme za vlastiti program i kupovinu senfa po kojemu je Dijon svjetski poznat. Odlazak do obližnjeg BEAUNE-a vinske prijestolnice Burgundije. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje

5.dan BEAUNE-CLUNY-LYON

Doručak. Odlazak na razgled grada: hospicij burgundskog kancelara Rolinsa, Marché aux vins, muzej vina. Posjet najvećim vinskim podrumima Burgundije, utemeljenim 1700. godine Caves de Grande Patriarche (preko 5 km), mogućnost degustacije vina. Posjet čuvenoj opatiji Cluny iz 10. st., koja je dala pet papa, a čiji je redovnik bio i papa Urban II koji je proglasio Prvi Križarski rat 1095. godine. Nastavak vožnje do Lyona. Odlazak na panoramski razgled grada: Place Terreaux, Opera Nouvel, Vijećnica, Jakobinski trg, place Bellecour, Fourvière te šetnja starim gradom, od katedrale Primatiale St Jean do stare burze. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan   LYON-ANNECY

Doručak. Nastavak razgleda LYONA-a uz slobodno vrijeme za osobne potrebe. Polazak za Annecy, glavni grad departmana Gornja Savoja, zasigurno je jedan od najljepših francuskih gradića u regiji Rona – Alpe, a neki kažu i šire. Smješten na 458 m nadmorske visine gradić osvaja svojim idiličnim položajem na jezeru, idilično okružen obroncima Alpi. Zbog mješavine različitih podneblja, srednjovjekovne arhitekture, svojeg jedinstvenog položaja i romantičnog ozračja, sa svojim brojnim kanalima koji prolaze kroz stari grad Annecy je poznat i kao „Alpska Venecija   Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan  ŠVICARSKA  ŽENEVA – LAUSANNE – MONTREUX

Doručak. Izlet u Švicarsku vodi nas na početku dana u Ženevu, treći najveći švicarski grad. Smještena na jezeru, glavni je grad kantona i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija, između ostalog i Ujedinjenih naroda. Grad satova, okružena je Francuskom s tri strane i francuski utjecaj se osjeti na svakom koraku. Razgled grada po dolasku i slobodno vrijeme za kavu i šetnju. Nastavak putovanja oko Ženevskog jezera vodi nas do olimpijskog grada Lausanne te  gradića Montreuxa, svjetski poznat po festivalu jazza. Ako bude vremena odlazak u jednu od najpoznatijih cokoladarnica MAISON CAILLER.

Polet zrakopolova EASYJET-a na liniji GENEVA-VENECIJA u 21.00 sat s dolaskom u 22.15 sati.

Preuzimanje prtljage, kraća voznja I smještaj u hotel.

Noćenje.
8.dan VENECIJA – ZAGREB  

Kasniji doručak. Povratak prema Zagrebu uz mogućnost posjete gradu iznenađenja. Dolazak u  večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA iznosi 5250 KN

 

U slučaju bitne promjene kalkulativnih elemenata cijene (avio prijevoz hoteli, tečaj) u odnosu na dan izrade aranžmana (15.06.2016.), zadržavamo pravo promijene cijene, kao i izmjene u programu uslijed nepredviđenih okolnosti (praznika, prometnih teškoća i sl.).

 

Cijena aranžmana uključuje:

 Transfer Zagreb – Venecija – Zagreb, POVRATNU AVIONSKU KARTU Venecija – Paris GENEVA/LYON – Venecija i pristojbe zračnih luka, 6 polupansiona u hotelima 3 ***, 1 noćenje sa doručkom u Italiji, sve transfere, razglede prema programu u kvalitetnom klimatiziranom turističkom autobusu, stručno vodstvo, jamčevinu, PDV, troškove organizacije i provedbe aranžmanaCijena aranžmana NE uključuje:

 putno zdravstveno osiguranje(110 kn), osiguranje od otkaza putovanja (85 kn), ulaznice u objekte koji se posjećuju (cca 40€)

NAPOMENA: Osiguranje od otkaza putovanja potrebno je prijaviti i uplatiti kod prijave za putovanje!

 

Vodič i organizator putovanja Goran Hranjec

Prtljaga do 20kg uključena u cijenu+ 1 komad ručne prtljage